Основателят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин направи загадъчен,

...
Основателят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин направи загадъчен,
Коментари Харесай

Пригожин с тежка критика към Кремъл: Щастливият дядо си мисли, че е добър, но предполагам, че е пълна **** глава

Основателят на съветската частна военна компания " Вагнер "  Евгений Пригожин направи мистериозен, само че изпълнен с цветисти думи коментар по отношение на отговорниците за войната на Русия против Украйна, оповестява " Ройтерс ".

С изказването си той рискува да го навлече още повече проблеми с Кремъл.

В дълъг аудиозапис по отношение на предполагаемата липса на муниции за неговите бойци в Източна Украйна, Пригожин загатна фигура, която нарече  " благополучен дядо ", смятащ, че всичко е наред с военната акция, която Москва назовава " специфична военна интервенция ", съобщи Нюз.бг.

Думите на водача на " Вагнер " бяха по отношение на това, което съгласно него е продължаващият отвод на Министерството на защитата на Русия да достави на бойците му нужния брой муниции за поемането на пълен надзор над град Бахмут.

От своя страна, Министерството на защитата увери, че работи, с цел да подсигурява, че всички бойни елементи разполагат с това, от което се нуждаят.

" И щастливият дядо си мисли, че е добър. Ако се окаже прав, Бог да дава здраве на всички. Но какво ще прави страната, нашите деца, внуци, които са бъдещето на Русия, и по какъв начин да спечелим тази война, в случай че инцидентно - това е единствено мое съмнение - се окаже, че този дядо е цялостна ****глава? ", запита риторично Пригожин.

Самоличността на дядото, упоменат от Пригожин, остана неразбираема, само че задоволително двусмислена, с цел да породи спекулации.

По-рано Пригожин е критикувал министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на съветския Генерален щаб Валерий Герасимов, само че е избягвал всевъзможни персонални нападки към президента Владимир Путин.

Според анализатори неговите нестабилни прояви през последните дни - заканата, че силите му ще се изтеглят от Бахмут поради казуса с боеприпасите, последвана от поръчката, че те въпреки всичко ще останат на фронта, а по-късно още веднъж намек за евакуиране - наподобяват като опит да отклони виновността за липса на бърз триумф на бойното поле.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР